top of page

Project: Sontiainen: balladi koti-ikävästä

Production: Teatteri Avoimet Ovet

Location: Teatteri Avoimet Ovet, Helsinki, FI

Direction: Hanna Kirjavainen

Text: Hanna Kirjavainen

Set, Costumes, Props: Ia Ensterä

Lighting: Jere Kolehmainen

Sound: Jere Kouhia

Photos: Topi Raulo

"Teatteri ei tarvitse ihmeitä onnistuakseen. Muutama puulaatikko, säkkikangasta ja rutkasti luovia ratkaisuja...Ia Ensterän lähes täysin kierrätysmateriaalista valmistama kekseliäs lavastus taipuu mihin vain, myös preerian läpi raahattavaksi laivaksi."

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006405113.html

"Ia Ensterän luoma näyttämökuva tukee mainiosti esityksen kantavaa viritystä. Kierrätystä, tuunausta, innovaatioita, luovaa hulluutta – niistä on tämän pienen suuren esityksen visuaalinen vetovoima tehty."

https://demokraatti.fi/teatteriarvio-teatteri-avoimissa-ovissa-ameriikan-raitti-on-kivinen-mutta-matka-taittuu-rattoisasti/

 

"Teatteri Avoimet Ovet tarjoaa mukavan intiimin tilan näytelmälle, joka tuntuu siltä kuin siirtolaiset pitäisivät toisilleen esitystä reissun päällä. Veikkaan tämän olleen tarkoituskin sillä lavastuksessa käytetään välillä mahtavan vanhahtavia ratkaisuja tunnelman luomiseksi ja kaikki on toteutettu vielä kierrätysmateriaalein."

http://www.lukupino.com/2020/02/sontiainen-balladi-koti-ikavasta.html

 

"Näyttelijä-musiikko Johanna Koivun lapsikatras on toteutettu nerokkaasti hameeseen kiinnitettyinä nukkeina." 

http://www.meviisi.net/2020/02/sontiainen-saa-sydamen-sykkimaan.html

 

"Lavastus ja puvustus oli kekseliästä ja erinomaisesti tarinaa tukevaa...Ihastelin esityksen aikana lavasteita, vaivattomasti etenevää rouheaa tarinaa, mainioita laulajia, musiikin voimaa ja viulunsoittoa." 

https://www.kahvakuulakainalossa.fi/2020/02/sontiainen-balladi-koti-ikavasta.html

"Esitys on täynnä kekseliäitä näyttämöratkaisuita. Ia Ensterä vastaa skenografiasta ja kankaiden käyttö koko salin mitassa toimii. Puvut ovat sopivasti kansallispuvuista tuunattuja ja käytännönläheisiä. Juuri sen sorttisia kuin reilut sata vuotta sitten pidettiinkin, tai ainakin mitä itse kuvittelen että amerikansuomalaiset pitivät...Visuaalisesti kaunis esitys, jolle soisin tuvantäydeltä katsojia, koska tämä tarina on niin hieno ja esitys tekee sen eläväksi." http://paljonmeluateatterista.blogspot.com/2020/02/sontiainen-balladi-koti-ikavasta.html

Sontiainen
Sontiainen
Sontiainen
Sontiainen
Sontiainen
Sontiainen
Sontiainen
Sontiainen
bottom of page